top of page

Мистецька резиденція ім. Назарія Войтовича

1 - 15 червня 2019
с. Травневе Тернопільська обл.

Програма започаткована у рамках проекту «Відзнаки Героїв» ГО «Конгрес Активістів Культури» та ГО «Родина Героїв «Небесної Сотні» у 2017 році.
Програма щорічно відбувається за підтримки Кола друзів проекту, ГО МЦР Міст, Тернопільської ОДА та Збаразької Міської Ради, НЗ «Замки Тернопілля» задля вшанування наймолодшого Героя Небесної Сотні ім’я якого носить резиденція.
Куратор програми: Людмила Ничай
Результатом програми став проект під назвою “Байка про свободу”. Експозицію складають 6 містичних живописних та графічних серій, ідеї яких зібрані з реального контексту села Травневого, наділені символічними змістами, наскрізною темою якої є філософські роздуми про свободу та відповідальність.
Молоді митці, що працювали 2 тижні у спільних майстернях та проживали в одному просторі, у колаборації створили загадкову реальність сповнену актуальними викликами сучасного світу - «Байку про свободу».
Команда проекту практикує унікальний спосіб комеморації, надихаючи молодих митців, створюючи умови для їх розвитку та надаючи можливості реалізовувати проекти про соціальні актуальні виклики.

bottom of page